Filippo Inzaghi

Filippo Inzaghi

Filippo Inzaghi er en af italiens største angrebselegender nogensinde, der bliver husket for sine mange mål samt sin evne til næsten altid at stå offside.

Filippo Inzaghi blev født den 9. august 1973 i Piacenza i det nordlige Italien.

Filippo Inzaghi bliver huset for at være en livsfarlig angriber, der scorede stort set hver gang han spillede. Filippo Inzaghi besad en ekstrem kølighed når han kom ind i straffesparksfeltet og han havde også en fart, der gjorde at han var frygtet af forsvarer verden over.

En anden ting Filippo Inzaghi vil blive husket for er at han aldrig nogensinde var enig med dommeren. Uanset om han var 3-4 meter offside, så brokkede han sig alligevel højlydt til dommeren, hvis han dømte ham offside.

Filippo Inzaghi fik i sin som professionel fodboldspiller, dog også en del kritik for sin spillestil. Hans kritikkere mente nemlig at han ikke kunne andet end at stå offside, falde let i straffesparksfeltet og så være heldig at snuble en tilfældig bold ind i målet engang i mellem.

Fillippo Inzaghi’s lange og målrige karriere for nogle af italiensk fodbolds største klubber samt det italienske landshold, er der dog ingen kritikkere, der kan tage fra ham.

Karriere

Piacenza Calcio

Filippo Inzaghi fik sin første professionelle kontrakt dem den lokale klub Piacenza Calcio i 1991, da han bare var  18 år gammel. Her fik han dog kun spilletid i to ligakampe, inden han blev udlånt til Serie C1 klubben AlbinoLeffe

U.C. AlbinoLeffe

I sin låneperiode i den lille italienske klub AlbinoLeffe fik den unge Filippo Inzaghi stor succes. Her bankede han nemlig det ene mål ind efter det andet og sin korte tid i AlbinoLeffe nåede Filippo Inzaghi at score 13 mål i 21 ligakampe.

Hellas Verona F.C.

Selvom Filippo Inzaghi havde opnået enorm succes i AlbinoLeffe, var Piacenza endnu ikke klar til at satse på den hurtige angriber. Han blev derfor endnu engang udlånt – denne gang til Serie B klubben Hellas Verona. Også her blev det til succes for Filippo Inzaghi, da han fik scoret 13 mål i 36 ligakampe for Hellas Verona, inden han vendte tilbage til Piacenza igen.

Piacenza Calcio

Efter de to succesfulde låneophold i AlbinoLeffe og Hellas Verona, var Filippo Inzaghi’s lokale klub Piacenza nu klar til at satse på den italienske angriber. De viste sig at være en god ide, for med hjælp fra Filippo Inzaghi’s 15 ligamål vandt Piacenza Serie B.

Andre og større klubber begyndte nu at få øjnene op for det italienske angrebstalent, og op til sæsonstarten i 1995 købte den italienske traditionsklub Parma ham fri.

Filippo Inzaghi nåede samletset at spille 39 ligakampe og score 15 mål for Picenza Calcio.

Parma F.C.

I Parma mente de at de med købet af Filippo Inzaghi, havde sikret sig et af italiensk fodbolds største talentet og de så frem til at han skulle banke det ene mål ind efter det andet for klubben fra skinkebyen. Succes udeblev dog, og da sæsonen var færdig spillet  havde Filippo Inzaghi kun spillet 15 ligamkampe, med sølle 2 scoringer til følge – den ene i en kamp imod hans barndomsklub Piacenza, der resulterede at Filippo Inzaghi brød ud i gråd.

Det var ikke godt nok til Parma, der hurtigt sendte Filippo Inzaghi videre i systemet, efter bare en enkelt sæson.

Atalanta B.C.

Selvom succesen var udeblevet i Parma, så troede Atalanta stadig på at Filippo Inzaghi kunne score mål i Serie A – og man må sige det fik ret. Sæsonen i 96/97 blev nemlig Filippo Inzaghi’s gennembrudssæson og han scorede på nærmest alt og mod alle hold i ligaen, hvilket gjorde ham til ligatopscorer samtidig med at han vandt prisen som bedste unge spiller.

Den imponerende sæson gjorde at de helt store klubber fik øjnene op for den farlige angriber, og efter kun 1 enkelt år i Atalanta købte den italienske gigant Juventus ham fri.

I den ene sæson i Atalanta blev det til 33 ligakampe og 24 scoringer for Filippo Inzaghi.

Juventus F.C.

Efter successæsonen i Atalanta betalte storklubben Juventus i 1997 omkring 90 millioner danske kroner for den farlige italiener. I Juventus blev han den sidste del af en frygtindgydende offensiv, hvor han spillede sammen med fodboldlegenderne Zinedine Zidane og Allesandre Del Piero.

Efter at have spillet for 6 hold i de seneste 7 sæsoner, så det ud til at Filippo Inzaghi fandt sig til rette i Juventus. Han fortsatte i hvert fald stilen fra Atalanta, med at banke mål ind på samlebånd. Han blev blandt andet den første nogensinde til at score 2 hattricks i Champions League, da han både scorede 3 gange i mod Dinamo Kiev og Hamburger SV.

Da Juventus i 2000 hentede det franske fyrtår David Trézéguet, blev spilletiden dog mindre og mindre for Filippo Inzaghi. Det var den italienske angriber ikke helt tilfreds med, og han skiftede derfor i 2001 Juventus med men en anden italiens storklub.

Filippo Inzaghi nåede i sin tid i Juventus at spille 122 ligakampe og score 58 mål for den zebrastribede klub.

AC Milan

Det blev aldrig offentliggjort hvad AC Milan betalte Juventus for den Filippo Inzaghi, men rygterne gik på både 270 og 170 millioner danske kroner.

På trods af den høje salgspris, led Filippo Inzaghi af en alvorlig knæskade, da han startede op i AC Milan. Det tog derfor næsten et halvt år, før Filippo Inzaghi kunnde trække den rød- og sortstribede AC Milan trøje over hovedet og danne en frygtindgydende angrebsduo, med den ukrainske fodboldlegende Andriy Shevchenko.

Selvom Filippo Inzaghi havde opnået store succeser i Atalante og Juventus, så var det nok i tiden i AC Milan, der var hans mest succesfulde. Her vandt Filippo Inzaghi blandt andet 2 Champions League titler, samtidig med at han blev den spiller der har scoret flest hattricks i italiensk fodbold indenfor de seneste 25 år ved at lave imponerende 10 hattricks.

I tiden i AC Milan blev han også den næstældste spiller til at score i Champions League (kun overgået af fodboldlegende Ryan Giggs), han blev AC Milans mest scorende spiller nogensinde og han blev den første spiller nogensinde til at score i alle internationale tuneringer.

Som Filippo Inzaghi’s alder skred frem blev skaderne dog flere og flere og spilletiden mindre og mindre. Den 10. november 2010 løb blandt andet ind i en alvorlig skade, der gjorde at mange eksperter og fans frygtede at hans karriere var slut. Han kom dog tilbage fra skaden og fik enkelte indhop med nogle vigtige scoringer til følge.

Op til sæsonen 12/13 valgte AC Milans, som en del af deres foryngelseskur, ikke at forlænge med en række af deres ældre spillere – heriblandt 38-årige Filippo Inzaghi.

Filippo Inzaghi spillede derfor sin sidste professionelle fodboldkamp den 13. maj 2012 i en kamp imod Novara – hvor han selvfølgelig scorede det vindende mål.

Filippo Inzaghi nåede i sin tid i AC Milan at spille 202 ligakampe og score 73 mål.

Italien

Filippo Inzaghi spillede sin første landskamp den 8. juni 1997 i en kamp imod Brasilien. I den kamp lavede den 23-årige Filippo Inzaghi blandt andet 1 assist til Allesandro Del Piero.

Filippo Inzaghi deltog sammen med det italienske landshold i store slutrunder som VM i Frankrig i 1998, EM i Holland og Belgien i 2000, VM i Sydkorea og Japan i 2002 og sidst men ikke mindst VM i Tyskland i 2006, hvor Italien og Filippo Inzaghi vandt tuneringen.

Filippo Inzaghi’s sidste mål for det italienske landshold kom i hans eneste kamp under VM slutrunden i Tyskland i 2006, hvor han kom ind fra bænken af og scorede i gruppekamepen imod Tjekkiet. Det mål gjorde ham til den ældste spiller nogensinde, der har scoret for det italienske landshold.

Filippo Inzaghi nåede i sin tid på det italienske fodboldlandshold at spille 57 landskampe og score 25 landskamps mål.

Priser og trofæer

I sin lange og meget målrige karriere blev det til en række priser og trofæer for Filippo Inzaghi.

Af de vigtigste kan nævnes:

Piacenza

 • Serie B Vinder: 1995

Atalanta

 • Årets unge spiller: 1997
 • Ligatopscorer (Serie A): 1997

Juventus

 • Italiensk mester (Serie A): 1998
 • Den italienske supercop (Supercoppa Italiana): 1997
 • Intertoto Cup vinder: 1999

AC Milan

 • Italiensk mester (Serie A): 2004 og 2011
 • Den italienske pokaltunering (Coppa Italia): 2003
 • Den italienske supercop (Supercoppa Italiana) 2011
 • UEFA Champions Leaguer vinder. 2003 og 2007
 • UEFA Supcer Cup: 2003 og 2007
 • VM for klubhold: 2007

Italien

 • U21 verdensmester: 1994
 • Verdensmester: 2006

Citater

Filippo Inzaghi’ lidt specielle spillestil har ført en række sjove citater med sig, hvor blandt andet ét citat fra Sir Alex Ferguson vil gå over i historien som et af de bedste fodboldcitater.

“At score to mål i finalen, er en drøm jeg har haft siden jeg var et barn og dem jeg scorede i går aftes er de mest vigtige mål i mit liv. Det var en uforglemmelig kamp. Det er noget jeg vil huske resten af mit liv og 2 mål i en finale taler for sig selv.” Filippo Inzaghi om sine to mål i Champions League finalen imod Liverpool.

“Den mand må være født offside!” Sir Alex Ferguson om Filippo Inzaghi’s spillestil.

“Min tilstedeværelse på banen gør, at linievogteren holder sig travlt beskæftiget i alle 90 minutter.” Filippo Inzaghi om sin egen spillestil.

“Jeg vejer omkring 76 kilo, og hører bestemt ikke til blandt de største angribere i Serie A. Når en tårnhøj og hærdebred forsvarer, som ikke kan følge med mig, skal stoppe mig, så trækker han i nødbremsen og fælder mig i straffesparksfeltet. Det er da klart, at jeg vælter, når jeg i topfart bliver ramt på kroppen, det ville du også.” Filippo Inzaghi til en journalist, da han bliver spurgt om hvorfor han falder så let.

“Nummer 9 blev ikke fredet da Marco van Basten spillede i det, så jeg kan ikke forvente at det bliver fredet på grund af mig.” Filippo Inzaghi’s svar til om trøjenummer 9 skal fredes på grund af ham.

Fakta om Filippo Inzaghi

Fulde navn:Filippo Inzaghi
Født:9. august 1973
Nationalitet:Italien
Position:Angriber
Højde:181 cm
Landskampe/mål:57 kampe og 25 mål
Ligakampe/mål i alt:468 kampe og 198 mål
Øgenavn:Superpippo og Pippo

Video

Hyldestvideo

Hyldestvideo, der viser en række af Filippo Inzaghi’s mange mål.

Top 10

Top 10 video over Filippo Inzaghi’s bedste mål for AC Milan

Det sidste mål

Filippo Inzaghi’s sidste mål i sin professionelle karriere.

Mere om Filippo Inzaghi

Vil du vide mere om den brasilianske fodboldlegende Roberto Carlos, så benyt en af nedenstående links:

Bedøm beskrivelsen

Giv os gerne en bedømmelse på det du lige har læst:

3 kommentarer til “Filippo Inzaghi”

 1. Pingback: Filippo Inzaghi stopper karrieren - Den største af alle!

Skriv en kommentar