Wayne Rooney

Wayne Rooney

Nogle legender fortjener en hyldest, mens de fortsat begår sig i fodboldens verden. Wayne Rooney er en af dem. Fodboldspilleren fra England har i to årtier løftet boldsporten til nye og hidtil usete højder i form af hans imponerende præstationer og mange titler. Her hylder vi legenden.

Engelsk fdbold
Kilde: Pixabay

Fodboldlegendens unge år

Wayne Mark Rooney kom til verden den 24. oktober 1985 og startede sin fodboldkarriere i en ung alder. Allerede som 16-årig gjorde den engelske angriber sin debut. Dengang for Everton, hvor han imponerede, da han blev den yngste målscorer i Premier Leagues historie. Det skete under en kamp mod Arsenal, hvor han scorede i de sidste tilbageværende minutter af kampen. Med den flotte præstation var scenen sat for en stor fremtidig karriere inden for boldsporten.

Tiden hos Manchester United

I 2004 rykkede Rooney til Manchester United, som altid har været en af de største klubber i England. Både dengang, hvor Rooney var en del af klubben og frem til i dag, hvor Premier League odds placerer klubben på en andenplads i det engelske mesterskab med odds på 151.00. Også i Europa imponerer klubben. Her peger kilder på dem som favorit til at vinde Europa League.

For Rooney stoppede karrieren hos Manchester United i 2017. I løbet af sine 13 år hos klubben hev han intet mindre end 253 mål hjem. Det gør ham til deres topmålscorer og en af tidens største legender. I tiden hos Manchester United nåede Rooney at vinde FA Cup, Champions League, Europa League og VM for klubber, mens Premier League blev vundet hele fem gange og League Cup hele tre gange. Det har altså været nogle legendariske år hos Manchester United.

Engelsk fodboldstadion

Kilde: Unsplash

Tidens hos det engelske landshold

Det er langt fra kun for de store engelske klubber, at Rooney har performet. Også på det engelske landshold har Rooney forbløffet. I 2003 satte han endnu en rekord, da han blev den yngste spiller til at spille for England. Tiden med det engelske hold fortsatte frem til 2016, hvor han valgte at tage afsked med landsholdet. I løbet af årene med landsholdet har han spillet intet mindre end 119 kampe og scoret 53 mål, hvilket gør ham til holdets topscorer.

De store personlige titler

De mange flotte præstationer for klubber og landshold har resulteret i, at Rooney har vundet flere personlige titler og trofæer. I sine to første år for Manchester United løb han af med titlen som årets yngste engelske spiller. I 2010 blev han kåret til årets spiller af PFA, mens han er kåret som bedste landsholdsspiller fire gange i alt. Også FIFA har haft tildelt ham titlen som bedste spiller.

Rooney i nyere tid

I dag er karrieren kun til delvist forbi for Rooney. Fodboldstøvlerne er ganske vist parkeret, men en anden vigtig position er indtaget. Efter at returnere til sin gamle klub Everton for en kort periode i 2017-2018, rykkede Rooney et par år til amerikanske D.C. United. I dag er han dog tilbage i England, hvor han efter en tid som spillende manager nu er Derby Countys permanente manager. I hvert fald har klubben skrevet kontrakt med fodboldstjernen frem til sommeren 2023.

Med sin titel som manager for Derby County sætter Rooney et smukt punktum for sin omfattende karriere som fodboldspiller. Det er dermed på sin plads med en hyldest til en af fodboldhistoriens store legender. Godt gået Rooney!

Skriv en kommentar