3 af de bedste spillere, der blev trænere

De fleste professionelle trænere har også haft en karriere som aktiv spiller på banen, hvor de selv har kunne suge til sig af indtryk fra spillet. Det gør sig selvfølgelig ikke gældende for alle, men fælles for dem, der har, er, at de ikke har kunne få nok af spillet. Vi kigger her nærmere på tre af de bedste spillere, der efter deres spillerkarriere blev trænere.

Johan Cruyff
Johan Cruyff 1974” – (CC0 1.0) af Mieremet

Johan Cruyff

Den hollandske legende, Johan Cruyff, regnes for at være en af de bedste spillere nogensinde, og det samme gør sig gældende, når vi snakker om ham som træner. Den tidligere Ajax- og FC Barcelonaspiller vandt hele tre Ballon d’Or, hvilket fortæller os, hvor god han egentlig var.

Ligeså god han var som spiller, ligeså enestående var han også som træner. Han står den dag i dag som forbillede for mange af de mest succesfulde, nuværende trænere som eksempelvis Pep Guardiola. Hollænderens mest succesfulde tid som træner var, da han stod i spidsen for Barcas Dream Team mellem 1988-1995, som vandt Mesterholdenes Europa Cup én enkelt gang samt fire La Liga titler. Han huskes måske bedst for hans visionære taktik og hans måde at se fodbold på. Cruyff revolutionerede spillet med hans totalfodbold, som forandrede måden, der blev spillet på i FC Barcelona for altid.

Frank Lampard

Det er ingen hemmelighed, at Lampard for mange står som en af de bedste midtbanespillere nogensinde. Måske endda den bedste midtbanespiller, der overhovedet har spillet i Premier League. Hans tal bakker i hvert fald op om den påstand. 177 Premier League-mål scorede han, hvilket stadig er rekord for midtbanespillere i Englands bedste række.

Taget hans offensive tankegang i betragtning er det derfor heller ikke overraskende at se, hvor gode Chelsea har været under hans ledelse. På trods af at have rådet over et af de yngste mandskaber i Premier League, formåede han i sin første sæson som træner at føre The Blues til Champions League. Her spillede de sig sikkert videre til knockoutfasen efter Girouds fantomkamp mod Sevilla, hvor han scorede hele fire mål. Om han kan føre dem hele vejen til finalen må tiden vise, men snakker vi Premier League ser det også godt ud for London-klubben, der altså ser bedre ud for hver kamp, de spiller. Her har specielt Hakim Ziyech vist sig at være en stor gevinst for Chelsea, der siden sommer har kunne glæde sig over marokkanerens offensive kvaliteter. Han har nemlig bragt masser af flair og teknisk snilde til holdets angreb. Derudover er han udstyret med et fantastisk langskud, akkurat som det var tilfældet med Frank Lampard. Han har derfor også allerede formået at overbevise sin træner, der altså spiller med Ziyech, når det virkelig gælder, som artiklen udgivet af en bookmaker, der tilbyder Premier League odds viser. Chelseas offensiv buldrer således derdudaf med Ziyech, og det har også fået mange til at snakke om holdet som mesterskabskandidater. Kigger vi på oddsene for Premier League, ser vi derfor, at holdet giver odds 10.00 på at vinde det engelske mesterskab. Gør de det, vil der for alvor blive snakket om Lampards trænerfærdigheder. Lampard og Chelsea møder dog hård modstand fra Manchester City, Liverpool og Tottenham, der alle ser stærke ud i indeværende sæson.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti 2016” – (CC BY-SA 3.0)

Carlo Ancelotti

Ancelotti er uden tvivl en af de mest legendariske trænere i klubfodbold, men italieneren var også en fantastisk spiller. Han gør sig pt. gældende i Everton, hvor han har fået stor opbakning fra spillere og fans. Det gør sig ikke mindst gældende i denne sæson, hvor James Rodriguez har været flyvende under Ancelottis ledelse.

Italienerens bedste periode var vel nok i AC Milan, hvor han som spiller havde stor succes. Det var derfor heller ikke overraskende, da han i 2001 overtog trænersædet i den italienske storklub, hvor han på otte år vandt masser af titler, inklusive to Champions League-trofæer. Han skrev sig således ind i historiebøgerne som én af bare syv spillere, der har formået at vinde trofæet, med de store ører, både som spiller og træner.

Skriv en kommentar