Oliver Kahn

Oliver Kahn

Oliver Kahn er en af de mest succesfulde tyske fodboldspillere nogensinde.

Oliver Rolf Kahn blev født den 15. juni 1969 i Karlsruhe i det daværende Vesttyskland.

Oliver Kahn bliver husket som en af historiens bedste målmænd og i sin aktive karriere nåede at at opnå imponerede resultater for den tyske storklub Bayern München og det tyske landshold.

Oliver Kahn bliver husket som en målmand, med en helt enorm stor karisma og et fantastisk talent.

Karriere

Karlsruher SC

I en alder af blot 6 år startede Oliver Kahn med at spille fodbold for den lokale klub Karlsruher SC. Oliver Kahn startede som markspiller, men blev senere rykket ind i målet.

I 1987 skrev han under på sin første professionelle kontrakt og han blev med det samme en fast del af førsteholds truppen. I første omgang dog kun som reservemålmand. Oliver Kahn’s professionelle debut kom den 27. november 1987 , da han holdt buret ren i en 4-0 sejr over FC Köln.

I de efterfølgende sæsoner spillede Oliver Kahn sig ind som Karlsruher’s førstemålmand og hans mange gode præstationer gjorde at større klubber end Karlsruher, fik øjnene op for den tyske målmand. I hans sidste sæson for Karlsruher blev han kåret som den bedste målmand i den tyske liga.

I sine 7 sæsoner nåede Oliver Kahn at spille 128 ligakampe for Karlsruher’s førstehold.

FC Bayern München

Et af de hold, der havde fået øjnene op for Oliver Kahn’s talent var den tyske gigant Bayern München. De valgte derfor at sprænge den tyske transferrekord ved at købe ham fri, for omkring 18 millioner danske kroner.

Den 25-årige Oliver Kahn var indkøbt som førstemålmand, for at afløse den aldrende Raimond Aumann. Oliver Kahn’s karriere i Bayern München startede dog dårligt, da han sad ude med en skade i de første 6 måneder af sit ophold.

Oliver Kahn vendte dog tilbage for fuld styrke og i 1996 vandt han og resten af Bayern München UEFA Cuppen.

Året efter var der mere succes til Oliver Kahn og Bayern München, da det blev til et tysk mesterskab samt en kåring som årets bedste målmand – for anden gang i karrieren.

I 1999 havde Bayern München og Oliver Kahn kvalificeret sig til finalen i den største af alle klubtuneringer: Champions League. I finalen ventede den engelske storklub Manchester United . Bayern München kom hurtig foran, efter scoring fra Mario Basler. Den føring holdt helt hen til kampens overtid, hvor først Teddy Sheringham og efterfølgende Ole Gunnar Solskjær fik bolden ind bag Oliver Kahn. Bayern München tabte derved den legendariske finale og flere af holdes spillere, deriblandt Oliver Kahn, var sønderknuste. Den tyske målmand fik dog lidt personlig oprejsning, da han kort efter finalen blev kåret til verdens bedste målmand.

2 år efter det smertende finalenederlag fik Oliver Kahn og Bayern München dog mulighed for revanche, da de igen stod i en Champions League finale – denne gang med spanske Valencia som modstander. Kampen endte 1-1 og skulle derfor afgøres ved straffesparkskonkurrence. Her blev Oliver Kahn den helt store helt, da han med hele 3 redninger hjalp Bayern München til at vinde Champions League.

Det var ikke kun på den internationale scene at Oliver Kahn og Bayern München havde succes. I den tyske liga var de også altdominerende og vandt nærmest rub og stub.

I slutningens af Oliver Kahn’s karriere begyndte han at løbe ind i en række småskader, samtidig med at han ikke præsterede på helt samme niveau som tidligere.

På grund af skaderne og det faldende niveau valgte Oliver Kahn at meddele at sæsonen 07/08 ville blive hans sidste. Han spillede sin sidste kamp, da Bayern München tabte 4-0 til russiske Zenit Saint Petersburg i en Champions League semifinalekamp.

Oliver Kahn nåede i sine 14 år hos Bayern München at spille 630 ligakampe.

Tyskland

Selvom Oliver Kahn havde været udtaget til VM-slutrunden i 1994 i USA, så måtte han vente til den 23. juni 1995 før han fik sin første landskamp. Debuten kom i Tysklands 2-1 sejr over Schweiz.

VM 1998

Ved VM-slutrunden i Frankrig sad Oliver Kahn på bænken under hele turneringen. Da tuneringen var slut valgte den daværende førstemålmand Andreas Köpke dog at indstille sin landsholdskarriere og Oliver Kahn var herefter Tysklands nummer 1.

EM 2000

Ved EM-slutrunden i Holland og Belgien, blev Tyskland skuffende meget tidligt slået ud. Derfor valgte anfører Oliver Bierhoff at stoppe på landsholdet og at overrække anførerbindet til Oliver Kahn.

VM 2002

I 2002 skulle Oliver Kahn og resten af det tyske landshold forsøge at revancere sig for det skuffende resultat ved slutrunden i Holland og Belgien. Det gjorde de ved at komme helt til finalen, hvor Brasilien og Ronaldo dog blev endestationen.

EM 2004

Ved EM-slutruden i 2004 i Portugal skulle Oliver Kahn og Tyskland forsøge at fortsætte det gode resultat fra Sydkorea og Japan. Det lykkedes dog ikke og Tyskland blev slået ud allerede i gruppespillet. På grund af det skuffende resultat overgav Oliver Kahn anførerbindet til Michael Ballack.

VM 2006

Op til slutrunden i hjemlandet i 2006, havde den daværende tyske landstræner Jürgen Klinsmann valgt at rotere imellem Oliver Kahn og hans mangeårige rival Jens Lehmann. Kort inden slutrunden skulle der bestemmes hvem, der skulle være førstemålmand og valget faldt til stor skuffelse for Oliver Kahn på Jens Lehmann. Oliver Kahn valgte dog at tage med til tuneringen som reservemålmand.

Det tyske landshold uden Oliver kahn nåede helt til semifinalen, hvor Italien dog blev endestationen. I kampen om 3. pladsen fik Oliver Kahn dog pludselig chancen og efter flere store redninger fra ham vandt det tyskelandshold bronze, de de vandt 3-1 over Portugal.

Efter slutrunden valgte Oliver Kahn at stoppe på det tyske landshold.

Oliver Kahn nåede at spille 86 landskampe.

Priser, trofæer og titler

Oliver Kahn er en af tidens mest succesfulde tyske fodboldspillere, og han nåede i sin tid som fodboldspiller at vinde en lang række af priser, trofæer og titler.

Nedenfor er listet nogle af de vigtigste:

Bayern München

 • Tysk mester (Bundesliga): 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006 og 2008
 • Tysk pokalvinder (DFB-Pokal): 1998, 2000, 2003, 2005, 2006 og 2008
 • Tysk ligapokalvinder (DFB-Ligapokal): 1997, 1998, 1999, 2000, 2004 og 2007
 • UEFA Champions League vinder: 2001
 • UEFA Cup vinder: 1996
 • Intercontinental Cup vinder: 2001
 • Årets tyske fodboldspiller (German Footballer of the Year): 2000 og 2001
 • Verdens bedste målmand (IFFHS World’s Best Goalkeeper): 1999, 2001 og 2002
 • Europas bedste målmand (Best European Goalkeeper): 1999, 2000, 2001 og 2002
 • Årets målmand i Bundesligaen (Best Bundesliga Keeper): 1994, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 og 2002

Tyskland

 • Europamester (UEFA European Championship): 1996
 • Bedste spiller (FIFA World Cup Golden Ball): 2002

Fakta om Oliver Kahn

Fulde navn:Oliver rolf Kahn
Født:15. juni 1969
Nationalitet:Tyskland
Position:Målmand
Trøjenummer:1
Højde:188 cm
Landskampe/mål:86 landskampe
Kampe/mål i alt:630 kampe
Øgenavn:King Kahn, der Titan og Kahn the Titan

Videoer

Nedenfor er samlet en række videoer, der viser en række af de største øjeblikke i Oliver Kahn’s karriere.

Redninger

En samling af Oliver Kahn’s bedste redninger.

Hyldestvideoer

Videoer der hylder Oliver Kahn, ved at vise en række af hans karrieres største øjeblikke.Champions League finalen 2001

Højdepunkter fra Champions League finalen imellem Bayern München og Valencia FC fra 2001, hvor Oliver Kahn redder 3 straffespark.

Mere om Oliver Kahn

Vil du vide endnu mere om den tyske fodboldlegende Oliver Kahn, så er der nedenfor er samlet en række links vedrørende målmandslegenden:

Bedøm beskrivelsen

Hvad synes du om fodboldlegenden Oliver Kahn? Giv din mening til kende, ved hjælp af stjernerne nedenunder og smid også gerne en kommentar nederst på siden:

Skriv en kommentar