Messi på rekordjagt med FC Barcelona: kan bide skeer med Pelé

Lionel Messi” – (CC BY-SA 2.0) af Global Panorama

Efter en katastrofal sidste sæson for FC Barcelona og Messi, kan argentineren nu se frem til en ny sæson med fornyet håb og udsigt til flere rekorder.

Den 33-årige angriber chokerede hele fodboldverdenen, da han i sommers proklamerede sit ønske om at skifte fra klubben, hvor han har spillet hele sit professionelle liv. Ønsket blev dog ikke til virkelighed, og 10’eren må derfor trække i Barca-trøjen en sæson endnu. Den nye sæson kan derfor vise sig at blive en historisk en af slagsen. Således står Messi i denne sæson med alle kort på hånden, for at kunne skrive endnu flere rekorder på sit CV, der allerede misunder de fleste.

Spiller med flest officielle kampe for Barca

Den legendariske midtbanegeneral Xavi Hernández nåede i sin tid at spille 767 officielle kampe for FC Barcelona, og har således rekorden for flest officielle kampe spillet for klubben. Han kan dog se frem til at miste den rekord i denne sæson, eftersom Messi endte med at blive i klubben. Argentineren stod før sæsonstarten noteret for 731 kampe, og skal altså bare spille 36 kampe mere, før han kan matche Xavis rekord. Et tal som Messi når i denne sæson, hvis han ellers holder sig fri af skader.

Kilde: Unspash

Spiller med flest titler for samme klub

Messi står også med muligheder for at udligne eller overtage Ryan Giggs rekord som den spiller med flest titler for en enkelt klub. Waliseren tørnede ud for Manchester United mellem 1990 til 2014, hvor han vandt intet mindre end 36 titler. Messi står pt. noteret for 34 titler. Skulle argentineren formå at vinde to titler med Barca i år, vil han altså udligne Giggs rekord, mens han med en treble helt vil overtage den. Det bliver derfor utroligt spændende at følge Messi, i hvad der muligvis kan blive hans sidste sæson for den catalanske mastodont. Tingene blæser dog i den rigtige retning for Messi og co., hvor ansættelsen af træneren Ronald Koeman ser ud til at have givet pote. Således er spillet allerede blevet markant bedre i forhold til sidste sæson. Catalanerne startede også La Liga-sæsonen med manér, da man overbevisende slog Villareal 4-0 i den første La Liga-kamp. Kigger vi på Sport betting, er det derfor heller ikke underligt at Barca regnes som favoritterne til at vinde det spanske mesterskab. Således giver de odds 2,20 på at hive pokalen hjem, mens der dog forventes stor konkurrence fra de forsvarende mestre, Real Madrid, der giver odds 2,25. Der er derfor lagt op til stort drama i Spanien, hvor catalanerne selvfølgelig får brug for argentinerens magiske fødder.

Flest mål for en enkelt klub

Mere specifikt hans venstre fod. Det er nemlig med den, at Messi scorer størstedelen af sine mål. Og i denne sæson kan han bruge den til at overtage en rekord, der pt. ejes af selveste Pelé. Den brasilianske superstjerne holder nemlig rekorden for flest mål scoret for en enkelt klub. Således scorede han i alt 643 mål for den brasilianske klub Santos. Messi stod før sæsonstarten noteret for 631 mål som Barcelona-spiller, og skal altså kun bruge 13 mål for at overtage rekorden, der blev sat i 1974. Taget argentinerens målsnit i betragtning, er det derfor kun et spørgsmål om tid, før Messi overgår Pelé som den mest scorende spiller for en enkelt klub. 

Der er altså nok at tage fat på for Messi, der i denne sæson kan cementere sin plads i historiebøgerne for FC Barcelona.

Skriv en kommentar