David Beckham fortæller hvordan Messi fik ham til at indstille karrieren

David Beckham Nov 11 2007” af Magnus Manske (CC BY-SA 3.0

Beckham fortalte i et interview, at det var den argentinske troldmand, der i 2013 fik ham til at lægge støvlerne på hylden.

David Beckham er nok mest kendt for hans sublime sparketeknik, der gjorde ham i stand til at lægge sylespidse indlæg samt kreere langskudsmål af absolut verdensklasse. Han bliver således husket af mange som en af de bedste midtbanespillere af hans generation, og repræsenterede igennem tiden flere af verdens største fodboldklubber som Manchester United, Real Madrid og AC Milan, såvel som det engelske landshold, hvor han bar anførerbindet i seks år. Han blev derudover den første engelske spiller nogensinde til at vinde ligatrofæer i fire forskellige lande, nemlig England, Spanien, USA og Frankrig, og formåede igennem hans 20 år lange karriere at vinde 19 trofæer i alt.

Den 45-årige englænder kan derfor se tilbage på en succesfuld spillerkarriere med ophold i Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 og MLS for ikke at nævne hans arbejde i forbindelse med fødslen af den helt nye MLS-klub Inter Miami. Her fungerer han som medejer og præsident, og kunne i marts måned overvære øjeblikket, da klubben fik officiel MLS-debut mod hans tidligere arbejdsgiver LA Galaxy.

Beckhams møde med Messi

Beckham fik for nylig mulighed for at uddybe det interview, som han gav til Gary Neville i 2013, da han som 38-årig lagde støvlerne på hylden. Her havde han netop spillet sin sidste kamp for PSG, og blev dengang spurgt, hvorfor han havde valgt at stoppe, hvortil Beckham med et glimt i øjet svarede: ”Det skete nok, da Messi løb forbi mig”. Her henviste han til kvartfinalen tidligere på sæsonen, hvor Barca slog PSG ud, og hvor Messi løb om hjørnerne med englænderen, der altså i det øjeblik besluttede sig for at stoppe hans aktive karriere.

Det engelske ikon uddybede i et interview for nylig til nogle journalister i Argentina: ”Vi var foran. Messi kom på banen og Fc Barcelona scorede. På trods af min alder, så nød jeg at spille, og vi var gode i begge kampe. Vi gjorde ting, som vi kan være stolte af. Vi tabte ikke til dem”. Han glæder sig altså over at PSG ikke tabte kampene til Barca og Messi, og fastslår at han valgte at stoppe på toppen. Beckham havde nemlig på daværende tidspunkt netop vundet MLS med LA Galaxy inden han tog til PSG, hvor han også vandt det franske mesterskab, og han fik derfor en værdig afsked med fodbolden.

David Beckham
Beckswimbledon” af Londonpixels (CC BY-SA 3.0)

Englænderens nye MLS-eventyr

Helt færdig med fodbold blev han dog aldrig. For den 45-årige englænder er nu tilbage i USA, hvor han står bag den nye MLS-klub Inter Miami CF, og her har han store ambitioner. Således fortæller Beckham, at han ønsker at hente både Messi og Ronaldo til klubben. To spillere der har domineret fodboldscenen det sidste årti, og som hos bookmakere der tilbyder fodbold betting, altid er favoritter til at blive topscorer i deres respektive ligaer.

Om Beckham lykkedes med at få dem overtalt er dog en anden sag, men sikkert er det at det vil skabe endnu mere hype omkring den amerikanske liga, der har oplevet en stigende popularitet igennem de seneste år. Det er nu nok stadig tvivlsomt, om det kan lade sig gøre at hente Messi eller Ronaldo, men når det er sagt, så skal vi ikke være overrasket, hvis vi inden for kort tid ser andre store stjerner tilslutte sig Miami-klubben, hvor Beckham altså er præsident. 

Skriv en kommentar