Klubber:

Embed from Getty Images

Allan Simonsen er en tidligere dansk fodboldspiller. Han er en af dansk fodbolds største legender igennem tiden og den eneste skandinaviske fodboldspiller nogensinde til at blive kåret som Europas bedste spiller.

Allan Rodenkam Simonsen blev født den 15. december 1952. Han bliver i dag husket som en fremragende midtbanespiller, som var velsignet med et eminent blik for spillet, fantastiske pasningsevner, stor hovedspilsstyrke trods ringe højde og en fantastisk sparketeknik.

Derudover huskes Allan Simonsen også som den eneste skandinaviske fodboldspiller til at blive kåret som Europas bedste spiller og som den eneste nogensinde til at score i både Europa Cup finalen, UEFA Cup finalen og Cup Winner’s Cup finalen.

I sin tid som aktiv fodboldspiller var Allan Simonsen blandt andet forbi store klubber som Borussia Mönchengladbach, FC Barcelona og hjerteklubben Vejle BK over to omgange. På det danske landshold gjorde Allan Simonsen en god figur – faktisk så meget at han i 1995 blev optaget i Sportens Hall of Fame og i 2008 blev  i dansk fodbolds Hall of Fame.

Karriere

Vejle Boldklub

Allan Simonsen startede sin karriere hos den lokale klub Vejle FC. Ikke længe efter skiftede han dog til den større klub Vejle Boldklub. Her underskrev han sin første kontrakt som 19-årig. Kort efter fik han også sin debut på klubbens førstehold, i en kamp hvor han tilmed scorede.

Allerede fra start af viste Allan Simonsen prøver på sit enorme fodboldtalent og i sin første sæson som seniorfodboldspiller var han med til at blive dansk mester med Vejle BK. Den efterfølgende sæson skulle byde på ligeså stor succes og endnu et mesterskab til Allan Simonsen og Vejle BK. Den store succes gik ikke de europæiske storklubbers næse forbi og efter 2 gode år som seniorspiller hos Vejle Boldklub var det på tide for den talentfulde Allan Simonsen at drage udenlands.

I hans første periode hos Vejle Boldklub blev det til 42 kampe og 16 scoringer.

Borussia Mönchengladbach

På sin 20 års fødselsdag kunne Allan Simonsen oplyse om at han havde underskrevet en professionel kontrakt, men det tyske storklub Borussia Mönchengladbach. Her var der store forventninger til den talentfulde dansker, men den hårde tyske træningskultur og træner Hennes Weisweilers diktatoriske metoder gjorde at Allan Simonsen havde yderst svært ved at tilspille sig en plads på det stærke tyske mandskab. Som konsekvens af dette bad den unge Allan Simonsen, efter kun 6 måneder i klubben, at blive solgt.

Allan Simonsens transferanmodning var sød musik i ørene hos Hamburger SV, som førsøgte at købe danskeren. Dette var Borussia Mönchengladbach og Hennes Weisweiler dog ikke interesserede i Allan Simonsen måtte bliver hos Mönchengladbach og kæmpe sig til en plads på holdet. Dette tog Allan Simonsen med oprejst pande i ca. et år efter transferanmodningen var han fast mand for Borussia Mönchengladbach.

Som fast mand for Borussia Mönchengladbach brillerede Allan Simonsen på fornemeste vis og i sæsonen 1974-75 scorede han hele 18 gange i 34 kampe, ligesom at han var med til at vinde det tyske mesterskab og blev udtaget til Årets Hold i Bundesligaen. De efterfølgende to sæsoner skulle blive ligeså succesfulde for Allan Simonsen og Mönchengladbach og også her kunne han lade sig hylde som tysk mester og udtaget til Årest hold i Bundesligaen. Derudover viste Allan Simonsen og Mönchengladbach sig også frem på den internationale scene, da de vandt UEFA Cuppen i 1975 og kom helt frem til finalen i Europacuppen for mesterhold i 1977.

I sin fjerde sæson som fast del af Borussia Mönchengladbachholdet, vandt holdet ingen trofæer. Individuel hæder var der dog masser af til Allan Simonsen, da han både blev topscorer i Europacuppen for mesterhold med 5 mål og da han blev kåret som årets fodboldspiller i Europa. En titel som han den dag i dag, stadig er eneste skandinaviske fodboldspiller, som kan prale af at have vundet.

Året efter var Allan Simonsen igen fænomenal og brillerede blandt andet ved at blive matchvinder i UEFA Cup-finalen mod Røde Stjerne Beograd.

Herefter Allan Simonsens tid i tysk fodbold ovre. Han tilbragte i alt 7 år i tysk fodbold, hvor han have 2 dårlige og 5 fantastiske sæsoner. I hans tid hos Borusssia Mönchengladbach blev det til 178 kampe og 76 scoringer.

Resten af beskrivelsen af Allan Simonsen er under udarbejdelse

Positioner

Vi er også her

Søg

Nyhedsbrev