Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta er en af de mest legendariske angribere i fodboldens historie og i løbet at hans karriere nåede han at repræsentere store klubber som Fiorentina, Roma, Inter samt det argentinske fodboldlandshold.

Han blev født i Argentina i 1969 og begyndte sin professionelle karriere i fodboldklubben Newell’s Old Boys i 1988. Han blev hurtigt et stort navn i argentinsk fodbold og blev udtaget til det argentinske landshold i 1991. I Argentina nåede han foruden Newell’s Old Boys også at repræsentere River Plate og Boca Juniors.

Fiorentina

Batistuta er mest kendt for sin tid i Fiorentina i Italien, hvor han spillede fra 1991 til 2000. I sin første sæson med klubben, hjalp han Fiorentina med at nå finalen i den italienske Cup, og i de følgende sæsoner, blev han en af de mest scorende spillere i Serie A. Hans målfarlighed og fremragende præstationer førte til, at han blev kåret som Serie A’s målkonge tre gange og også til, at han blev udpeget som den bedste spiller i Italien i 1994.

Argentina

Batistuta’s karriere på det argentinske landshold var også bemærkelsesværdig. Han blev en af de vigtigste spillere på holdet, da de vandt Copa America i 1993, og han blev også en del af det argentinske hold, der deltog i tre FIFA Verdensmesterskaber i 1994, 1998 og 2002. Han står også som det argentinske landsholds tredje mest scorende spiller nogensinde med 56 mål i 77 kampe.

Roma, Inter og Al-Arabi

Efter at have forladt Fiorentina i 2000, fortsatte Batistuta sin karriere i klubber som Roma, Inter og Al-Arabi, inden han trak sig tilbage fra professionel fodbold i 2005. Hans indsats på banen har fået ham tildelt en række priser og anerkendelser, herunder at blive optaget i Italian Football Hall of Fame i 2011.

I dag er Gabriel Batistuta stadig en stor inspiration for mange fodboldfans, og hans målscoring og fremragende præstationer sikrer, at hans navn vil blive husket i mange år fremover.

Skriv en kommentar